Formulari de cerca

Més de 2.000 persones visiten al març la talla de Santa Maria de Cabanes en el Museu de Belles Arts de Castelló

Un total de 2.173 persones han visitat este mes de març la talla Santa Maria de Cabanes en el Museu de Belles Arts de Castelló, la peça del trimestre del Museu i que forma part dels fons eclesiàstics de l'Església Parroquial de Cabanes.

La talla, obra de l'escultor Antoni Bartoll, s'ha realitzat respectant al màxim la imatge de la fotografia recuperada durant els treballs de remodelació de la parròquia de Cabanes, quan va sorgir la idea de crear una talla de la Mare de Déu ja que no es tenia cap. Així, es va recuperar una fotografia antiga i es va decidir realitzar una nova imatge a semblança d'esta, a la que es va denominar la Mare de Déu de Cabanes. L'autor Antoni Bartoll va realitzar la talla respectant al màxim la imatge de la fotografia, inspirant-se en les talles gòtiques i utilitzant policromies com les antigues, així com les tècniques i materials de l'obra inicial. Està realitzada en fusta de ciprer i té unes mesures de 86x35x27 centímetres.

La peça de l'església parroquial de Cabanes va ser designada pels responsables de Castelló Cultural com a peça del trimestre del Museu de Belles Arts i ha estat exposada entre l'1 i el 27 de març. La peça torna ara a l'església parroquial de Cabanes i segons el director executiu de Castelló Cultural, Joaquín Farnós, reflexa l'esforç de Cabanes per recuperar part de la seua història i de les seues arrels i ha destacat el magnífic treball de recuperació per mitjà de tècniques actuals que ha realitzat l'escultor Antoni Bartoll.

Imatges: 
talla-peq.JPG
talla-a.JPG
talla-peqb.JPG
Site developed with Drupal