Formulari de cerca

Marca Arrels de Cabanes
Marca Arrels de Cabanes
Divendres, Novembre 22, 2013 - 09:30
La marca "Arrels de Cabanes" promocionarà el producte autòcton
Un grup d'emprenedors crea la marca Arrels de Cabanes per promocionar en la Fira el producte autòcton local com la bresquilla i les hortalisses deshidratats

Els emprenedors pertanyents al Pla d'Ocupació Local "Cabanes Emprende" han creat i dissenyat la marca Arrels de Cabanes per a comercialitzar en la pròxima edició de la Fira de Sant Andreu, que s'inaugura el dia 29 de novembre i fins a l'1 de desembre el producte autòcton local amb importants novetats.

 

Els emprenedors oferiran bresquilla de Cabanes deshidratat, hortalisses d'agricultors locals, pols d'oliva negra i fruites seques, en una de les casetes en què mostraran als visitants les distintes varietats del producte local després de la formació que han rebut durant els últims mesos, especialitzada en la deshidratació de producte fresc, a semblança d'altres indústries pioneres que ja funcionen a Espanya.

 

Els participants del grup d'Agroturisme del Pla Cabanes Mamprén han realitzat nombroses visites a una empresa d'assecat i deshidratat de Carlet (València), on han portat producte fresc local per a la seua transformació. Així, per primera vegada es podrà provar la bresquilla de Cabanes deshidratat o cebes collides en La Ribera també transformada per a la seua posterior utilització en receptes culinàries. Els emprenedors són tots veïns de Cabanes i La Ribera que davall la marca Arrels de Cabanes han volgut així donar a conéixer la varietat de producte del terme municipal, com el vi procedent dels cellers Ildum Vinarius, l'oli local, l'oliva triturada en pols com a condiment gastronòmic, l'ametla, fruites seques i el torró de la fàbrica Torrons Sant Lluís, entre altres.

 

Després de l'exposició en la Fira de Sant Andreu, els emprenedors realitzaran cistelles de nadal amb estos productes per a la comercialització de lots nadalencs, amb la qual cosa pretenen aprofitar estes dates per a promocionar la varietat gastronòmica de Cabanes així com innovar amb la transformació i l'assecat de fruites i verdures que permetrà disfrutar de producte fresc durant tot l'any, com és el cas de la bresquilla o les cireres, ara només disponibles en temporada.

 

La Fira serà el tret d'eixida per a la comercialització del producte autòcton. L'objectiu és continuar amb la formació de deshidratat de fruites i hortalisses i consolidar així una indústria a Cabanes que fins ara no està desenvolupada en la província de Castelló. 

Site developed with Drupal