Formulari de cerca

L'Església de Cabanes edita un calendari amb l'aixovar de la Mare de Déu de les Santes, que data del segle XVII

Els diputats provincials van confirmar el suport a Cabanes per a consolidar el Museu Eclesiàstic, que enguany s'ha enriquit amb tres noves pintures de Traver Calzada i Gabi Sanchis.

L'Església de Cabanes ha editat un calendari amb l'aixovar de la Mare de Déu de les Santes, la patrona del municipi i la verge de la Comunitat Valenciana amb nombre més gran de vestits. El calendari està a la venda en el municipi, amb la imatge de la Mare de Déu amb el trage més antic de la col·lecció, que data de finals del segle XVII, i forma part d'una sèrie de calendaris que se n'aniran editant en els pròxims anys amb tots els vestits de la patrona de Cabanes. L'edició ha tingut una extraordinària acollida per part dels veïns.

L'aixovar de la patrona forma part dels fons del Museu Eclesiàstic de l'Església de Sant Joan Baptista de Cabanes i ha sigut visitat per la corporació provincial. Els diputats provincials de Castelló van acudir ahir a Cabanes per a conéixer els fons del Museu de l'Església, entre els que destaquen a més el tern més antic de la Comunitat. Els diputats van veure de primera mà la col·lecció de vestits, roba blanca i joies de la Mare de Déu del Bon Succés. Com anècdota, destacar que han sigut donats per veïns de Cabanes al llarg dels últims tres segles i que dins de la col·lecció destaca el trage de dol, que la Patrona ha portat només una vegada, en senyal de dol per una de les plagues que va assolar a la població en els primers anys de 1900.

Els vicepresidents de la Diputació, Andrés Martínez i Francisco Martínez, acompanyats de José Pons, Susana Marqués, Esther Pallardó, Mario García i Héctor Folgado, entre altres, junt amb alcaldes de tota la província, van aprofitar la recent visita a Cabanes per a conéixer la reforma realitzada en l'Església. L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, i el rector de Cabanes, Mossén Albert, van ser els encarregats de mostrar les millores realitzades en la capella i la Sagristia de l'Església, enriquida des de fa uns mesos amb tres noves pintures, dos de Traver Calzada i una tercera de Gabi Sanchis, que és a més director de la Banda de Música de Cabanes.

Els diputats de Turisme i de Cultura es van interessar pel valor de les tres noves obres que embellixen les naus de l'Església. Les de Traver Calzada presidixen la capella i la sagristia del temple, mentres que la de Gabi Sanchis es troba en un espai reafonat d'un antic armari i representa la crucifixió. Els tres diputats van confirmar el suport de la Diputació Provincial per a consolidar el Museu Eclesiàstic de Cabanes com un dels principals atractius turístics i culturals de Cabanes, després de les obres de millora realitzades per l'Església. Cal recordar que l'Església Parroquial de Cabanes és la segona més gran de la diòcesi de Segorbe-Castelló.

Imatges: 
calendario.JPG
calendario-peq2.JPG
Site developed with Drupal