Formulari de cerca

Presentación Catálogo Arte Sacro
Presentación Catálogo Arte Sacro
Dimarts, Octubre 22, 2013 - 13:15
L'Església de Cabanes cataloga la seua col·lecció d'art sacre
El volum coordinat per Mossen Albert, va ser presentat al públic. El Museu Parroquial és un dels principals atractius turístics de Cabanes

L'Església Parroquial de Sant Joan Baptista de Cabanes ha presentat el Catàleg de la Col·lecció Museogràfica d'Art Sacre, un volum que s'emmarca en l'edició de les XVII Jornades Culturals de la Plana de l'Arc 2012. El Catàleg contribuïx a incrementar el valuós patrimoni religiós que té la província de Castelló, posant-ho en valor i aconseguint una major difusió dels fons amb què compte la Comunitat Valenciana.

Així es va testimoniar en l'acte de presentació que va tenir lloc el divendres 18 d'octubre en l'Església, presidit pel president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, i la directora territorial de Cultura, María Esteve, i el diputat de Turisme d'Interior, José Pons, acompanyant l'alcaldessa Estrella Borrás.

Tots ells van destacar l'esforç realitzat pels diferents rectors que ha tingut Cabanes, especialment Mossen Albert, actual rector de la població, així com les generoses donacions i aportacions dels feligresos de Cabanes "que han considerat sempre esta església com la seua pròpia casa", va indicar l'alcaldessa.

El Catàleg respon a l'esforç de moltes persones que han col·laborat activament perquè finalment puga veure la llum, i als que les autoritats van voler agrair-ho. En primer lloc a l'actual rector de Cabanes, Mossén Albert, verdader artífex que el patrimoni d'art sacre de Cabanes haja sigut catalogat, i que va ser qui va coordinar els treballs dels dos autors de la publicació: Josep Lluís Gil, inspector de Patrimoni Històric Artístic de Castelló en la Generalitat Valenciana, i David Montolio, conservador d'Art de la diòcesi Segorbe-Castelló.

El Museu Parroquial de Cabanes és un dels principals atractius turístics del municipi i amb la catalogació dels seus fons es consolida com un dels referents de la Comunitat Valenciana, donant un nou impuls a l'oferta de turisme d'interior, com va assenyalar el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner.

El llibre, emmarcat en la celebració de les XVII edició de les Jornades Culturals de la Plana de l'Arc, coordinades per Andrés Siurana en 2012, ha sigut editat i maquetat per la Generalitat Valenciana i imprés per la Diputació Provincial de Castelló.

Imatges: 
Site developed with Drupal