Formulari de cerca

L'Associació Jóvens Cabanes impulsarà el paper dels jóvens com dinamitzador cultural en les II "Festes de la Joventut"

L'Associació Jóvens Cabanes, prenent el relleu del col·lectiu juvenil ‘Foc i Flama' que a mitjan segle XX van ser els artífexs dels actes festius i culturals en el municipi, ha organitzat per a este cap de setmana les "II Festes de la Joventut".

Amb este esdeveniment, la joventut de Cabanes vol reclamar el paper protagonista dels jóvens per a recuperar esdeveniments que formen part “del patrimoni cultural i social de Cabanes”, tal com ha explicat el president de l'associació Héctor Borrás.

Així, dins dels actes previstos en les "II Festes de la Joventut", en el sopar del divendres dia 30 es projectarà un vídeo de l'antiga associació juvenil amb els principals actes culturals que van organitzar fins a mitjan anys 90, com la banda de cornetes i tambors, el grup de majorettes el grup de teatre o la "Velà Televisiva", un festival basat en imitacions de la televisió i que va tindre molt d'èxit no sols en el municipi sinó també en tota la comarca. Amb l'extinció de l'antiga associació juvenil es van acabar també este tipus d'activitats, que són precisament les que ara es volen reprendre.

“Volem que el vídeo servisca perquè els jóvens que ara integren l'associació vegen el que en el seu dia van fer els nostres pares. Des de l'associació actual anem a involucrar-nos en diverses activitats culturals, lúdiques i festives per a implicar-nos com a element dinamitzador de la vida social i cultural de Cabanes”, explica Borrás.

La II edició de les festes estarà enguany dedicada a l'ametla. Els actes principals tindrà lloc el dissabte dia 31, que començaran a les 12 del migdia amb la "trobada de xarangues" en la plaça Els Hostals, amb presència de músics de diversos municipis. A les dotze i mitja està previst el cercavila, en el que els participants estaran abillats amb indumentària relacionada amb el cultiu de l'ametla. “Estan permeses disfresses de qualsevol tipus de faenes, materials i roba que s'utilitzen en la recol·lecció de l'ametla”, explica el president de l'Associació.

El programa es completa amb el concurs de paelles, a les 14:00 a l'exterior de la Casa de la Cultura, així com el menjar de germandat, a les 15:00. A la vesprada s'entregaran els premis de disfresses, de paelles i hi haurà concurs de karaoke. A la nit, ball a la carpa de la Casa de la Cultura, amb l'orquestra Mite i discomóvil.

Imatges: 
jovens-2012.JPG
jovens-peq2.JPG
Site developed with Drupal