Formulari de cerca

L'Ajuntament de Cabanes sol·licitarà la declaració de la Fira com a festa d'interés turístic

L'Ajuntament de Cabanes sol·licitarà a la Conselleria de Turisme la declaració de la Fira de Sant Andreu com a Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. La de Cabanes és la segona fira agrícola i ramadera més antiga de la província de Castelló i una de les més tradicionals de tota la Comunitat Valenciana. Enguany, Cabanes celebra la 504 edició d'una trobada que congregarà a més de 400 expositors.

L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, ha assenyalat que ja s'ha començat l'expedient per a enviar a la Conselleria de Turisme i sol·licitar la declaració de la Fira com a Festa d'Interés Turístic amb l'objectiu que l'expedient siga tramitat i en l'edició de 2012, quan es complirà la 505 edició, la Fira de Sant Andreu tinga ja la certificació corresponent.

Per a l'alcalde, la basa principal amb què compte l'Ajuntament és que la Fira de Cabanes és “un dels esdeveniments més importants a nivell provincial, reunix cada any a més de 20.000 persones durant un cap de setmana i es tracta d'una fira molt arrelada entre els veïns de Cabanes i de tota la comarca”.

La iniciativa perseguix donar a conéixer Cabanes i la seua fira encara més i diversificar d'esta manera l'oferta turística, unint al mateix temps la tradició agrícola de la localitat. “L'agricultura ha sigut des de sempre un dels pilars bàsics de Cabanes i l'Ajuntament vol continuar vetlant pels interessos del sector. Conjugar el sector agrícola i el sector turístic de Cabanes i promocionar el nostre territori i els nostres valors històrics, culturals i festius gràcies a la Fira és hui per hui un dels nostres objectius i el que volem aconseguir amb la Declaració de Festa d'Interés Turístic”, va explicar l'alcalde.

El primer edil de Cabanes ha recordat que l'origen de la Fira de Sant Andreu es remunta a 1507, quan la reina Germànica de Foix, segona esposa de Fernando el Catòlic, va concedir a la Vila de Cabanes el privilegi de realitzar dos fires anuals, de deu dies de duració, una a celebrar el segon diumenge de Quaresma, que ha desaparegut, i una altra, que es continua celebrant i que té lloc l'últim cap de setmana de novembre. El que va començar sent una trobada d'agricultors per a tractar la compravenda de mascles i marcava l'inici de les festes nadalenques amb la compra de torrons, s'ha convertit hui en dia en un dels principals mercats de maquinària agrícola i ramadera, articles forestals i de jardineria, així com productes gastronòmics i artesanals.

Site developed with Drupal