Formulari de cerca

Els jóvens de Cabanes rendiran enguany un homenatge a l'ametla en les II Festes de la Joventut

L'arreplega del fruit sec serà la temàtica principal de la festa, prevista per al 30 i 31 de març.
L'Associació Joves Cabanes prendrà el relleu de les jornades de l'ametla amb la pròxima edició de les Festes de la Joventut, que enguany estarà dedicada a este fruit sec i a la tradició dels treballs d'arreplega de l'ametla, una de les més arrelades entre la població com un dels principals productors de la província de Castelló.
Les II Festes de la Joventut se celebraran el 30 i 31 de març. El divendres, dia 30, està prevista un sopar de pa i porta per a les penyes en la Carpa de la Casa de la Cultura, mentres que el dia fort de la celebració serà el dissabte, 31, per al que s'ha organitzat un complet programa d'actes amb l'ametla com a temàtica central.

Héctor Borrás, president de l'Associació Joves Cabanes, ha explicat que enguany “s'ha pretés que les II Festes de la Joventut estiguen molt relacionades amb el nostre municipi i amb les seues tradicions, amb la qual cosa la temàtica principal girarà entorn a l'ametla: vestimenta tradicional per a arreplegar-la, les típiques mantes, canyes per a perxejar l'arbre, tradicions que actualment s'han perdut amb la mecanització del treball. Són grats els records que tots els jóvens de Cabanes tenim de quan acompanyàvem els nostres pares i iaios a l'ametla i era un autèntic dia treball, però de festa, perquè això significava per a la família la culminació de tota la temporada de treball”.

Així, hi haurà un concurs de disfresses en què es premiarà a la millor disfressa individual i col·lectiva relacionada amb este tema, encara que el programa inclou també esmorzar popular, cercaviles, el tradicional concurs de paelles en la Carpa, concurs de cervesa, carrera de colpets ,sopar i ball amb l'orquestra Mito i discomóvil The End fins a altes hores de la matinada.

Site developed with Drupal