Formulari de cerca

Dilluns, Octubre 15, 2012 - 12:15
Intercoop Fruits Secs i l'Ajuntament de Cabanes col·laboraran per a generar ocupació en el sector de l'agricultura i la biomassa
L'Ajuntament de Cabanes i Intercoop Fruits Secs han iniciat una col·laboració per a desenvolupar projectes que puguen generar ocupació amb els recursos propis del municipi, com és el cas de la biomassa o els cultius energètics, entre altres.

La col·laboració es va donar a conéixer en la inauguració del I Curs que amb este objectiu ha organitzat Intercoop Fruits Secs i al que es van inscriure un total de 54 persones. El curs ha pretés ser la ferramenta que forme els veïns en la posada en marxa d'iniciatives laborals que puguen generar ocupació a Cabanes basant-se en els sectors tradicionals, com l'agricultura i la indústria agroalimentària, el turisme, la cultura o el patrimoni i els recursos naturals.

El curs va ser inaugurat per l'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, i el president d'Intercoop Fruits Secs, Juan Cantavella. El president d'Intercoop Fruits Secs va garantir el suport a l'Ajuntament de projectes que puguen consolidar noves formes d'agricultura en el terme de Cabanes, com a iniciatives relacionades amb la biomassa i cultius energètics, en els que l'equip de govern ja està treballant com a alternativa a la creació d'ocupació.

Tant Cantavella com l'alcaldessa van insistir en el fet que els sectors tradicionals “són precisament els que millor estan aguantant la crisi” pel que es configuren com una “alternativa immillorable” per a activar entorn d'ells noves polítiques d'ocupació “en un municipi com Cabanes que té una extraordinària trajectòria agrícola”, segons va afirmar el president d'Intercoop-Fruits Secs.

Per la seua banda, l'alcaldessa Estrella Borrás va posar èmfasi en la quantitat de persones que s'han apuntat al primer curs “el que demostra les ganes de fer coses i d'eixir avant que tenim en este poble” i va recordar que este és el primer pas per a un futur Pla d'Ocupació Local “que ajudarà a qualsevol iniciativa emprenedora a eixir avant”.

La formació que es va impartir va tindre una duració d'una setmana, en horari de matí o de vesprada, a càrrec del psicòleg de Vilafamés, Pascual Benet, que va abordar diferents perspectives i possibilitats de Cabanes que a mitjà i llarg termini poden ser una alternativa laboral i generen ocupació.

Site developed with Drupal