Formulari de cerca

Fires i Festes

La reina Sra. Germana de Foix concedix a la vila de Cabanes en 1507 el privilegi de realitzar dos fires anuals de deu dies de duració, una d'elles a celebrar el segon diumenge de Quaresma ha desaparegut, en canvi la fira de Sant Andreu ha seguit celebrant-se i en l'actualitat té lloc l'últim cap de setmana del mes de novembre gaudint de gran fama en la comarca.

La festivitat de Sant Antoni Abad (17 de gener) se celebra la vespra amb la benedicció d'animals, la repartició dels típics "prims" i "coquetes" i l'encesa d'una monumental foguera.

El primer diumenge de maig comencen les festes en honor a la patrona Ntra. Sra. del Bon Succés, en les que destaca la vespra de la festivitat la romeria a Els Santes, així com la solemne "Entrà de Maig" durant estes festes se celebren festejos taurins, ball, etc. El diumenge de Pasqua de Pentecostés se celebra la "Despedida" de la Mare de Déu, per a l'endemà portar-la en romeria a l'ermitori de Els Santes.

Les setmanes del 29 de juny (Sant Pere) i el primer dissabte d'agost en què s'inicien les festes en honor a Sant Joan Baptista i Sant Roc tenen lloc els tradicionals festejos taurins, ball, etc.

Site developed with Drupal