Formulari de cerca

Elena Sidro Planell complix 106 anys d'edat

Elena Sidro Planell

BREU BIOGRAFIA DE SRA ELENA SIDRO PLANELL
Elena Sidro Planell ha complit este dimarts, 3 de novembre, l'edat de 106 anys el que la convertix en la dona més longeva del municipi de Cabanes i, possiblement, de tota la província de Castelló.
Unes efemèrides que no podia passar desapercebuda per a l'Ajuntament de Cabanes que ha acudit amb el seu alcalde Artemi Siurana, acompanyat de diversos regidors, a sumar-se a la celebració d'Elena Sidro.
Esta visita ha sigut girada a la vivenda on viu Elena Sidro, amb una de les seues filles, per a participar d'este més que centenari d'una dona que per poc no ha passat la seua vida per tres segles distints.
L'alcalde de Cabanes, Artemi Siurana, ha manifestat que resulta un immens honor com a primera autoritat municipal poder participar junt amb la centenària Elena Sidro del seu 106 aniversari.
Siurana ha indicat que “ha sigut una satisfacció poder departir per uns moments amb una dona com és Elena Sidro que guarda una sèrie de records i el que és més important de la història de Cabanes”.
La “tia Elena” com popularment es coneix en el municipi per poc no va viure el final del segle XIX, ja que va vindre al món un 3 de novembre de 1903, però ha viscut tot el XX i els albors del XXI.
Ningú com ella haurà pogut calibrar el canvi vital que ha desenvolupat un municipi com el de Cabanes en els seus 106 anys de vida i en els profunds canvis econòmics i socials pels que ha travessat.
Com a dades destacables de la seua vida, la centenària Elena naixia quan comença el seu regnat a Espanya Alfons XIII o que fins al 1907, quatre anys després de vindre al món, no es matricularia cap vehicle.
Casada amb Daniel Mulet, en 1929, tindria dos fills, Vicente i Consuelo, així com els bessons Manuel i Paco, encara que estos van morir al poc de nàixer i a María, que la considera com una filla.
Dels matrimonis dels seus fills, Elena Sidro compte fins a un total de sis néts i d'estos, fins este moment, compta amb cinc besnéts, tot això sense comptar la resta de familiars directes.

Imatges: 
ELENA-2.JPG
ELENA-2-PEQ.JPG
Site developed with Drupal