Formulari de cerca

Cultura emetrà un informe per a avaluar l'estat i possibles actuacions de conservació en el Castell de Miravet de Cabanes

L'Ajuntament va sol·licitar al gener a la Conselleria la restauració pel valor històric i paisatgístic de la fortalesa.

Els tècnics del servici d'Arqueologia i Arquitectura de la Conselleria de Cultura emetran un informe per a avaluar l'estat del Castell de Miravet, després de la visita realitzada pel director territorial de Cultura, Francisco Medina, acompanyat per tècnics i l'alcalde Francisco Artola.

Medina ha assenyalat que després de la visita es realitzarà el corresponent informe, que serà remés a la Direcció General de Patrimoni, i que inclourà un estudi de l'estat actual del castell així com una possible solució al problema d'accessibilitat que presenta, i que és un dels principals inconvenients a l'hora de planificar qualsevol actuació futura.

El Castell de Miravet, declarat BIC i de propietat privada, és segons el parer de Medina “una fortalesa equiparable al castell d'Alcalà de Xivert”. En la visita realitzada a la fortalesa, els tècnics han valorat la possibilitat de l'existència d'una possible mesquita, a l'haver localitzat un arc de ferradura en un dels murs, encara que tot això quedarà reflectit en l'informe que emeten els tècnics.

L'Ajuntament de Cabanes va obrir un expedient sobre l'estat de ruïna del castell i el perill de l'accés al mateix i va remetre l'informe elaborat pel tècnic municipal per a donar compte de la situació en què es troba la fortalesa.

L'informe de l'Ajuntament evidenciava la rellevància i indubtable valor històric i paisatgístic que el Castell de Miravet representa per a la localitat de Cabanes, per la qual cosa considerava que és necessària tant la seua conservació com a restauració, i sol·licitava a la Conselleria que assumira la seua execució directa o per mitjà de la concessió de subvencions, i alhora que s'establira un calendari de treball per a la recuperació del monument.

Paral·lelament, va sol·licitar al propietari que de manera provisional prenguera mesures per a evitar un possible accident de persones que volgueren accedir a la zona, fins que els tècnics de Conselleria determinen el que s'ha de fer.

Site developed with Drupal