Formulari de cerca

El Consistori demana a ADIF recuperar l'antiga estació de tren de La Ribera de Cabanes

L'Ajuntament de Cabanes ha remès una carta a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) amb la petició de condicionar i posar en funcionament l'estació de ferrocarril del municipi.

Una estació que actualment es troba en desús i que està situada en la Ribera de Cabanes, en concret en els aledaños de la Venda de Germán, que es cridava popularment la Partida de la Estació.

Aquesta exigència del consistori ve com a conseqüència del desenvolupament urbanístic que ha engegat el municipi el que comportarà en poc temps contar amb un gran nombre de persones que puguin utilitzar aquest servei.

L'alcalde de Cabanes, Artemio Siurana, ha destacat la importància que tindria per al municipi engegar de nou les instal·lacions ferroviàries que es troben en la Ribera.

Siurana ha indicat que "hem cregut convenient elevar aquesta petició a ADIF perquè creiem que aquesta estació s'hauria de recuperar i posar en funcionament perquè en breu termini s'ha d'emetre un gran nombre de llicències".

En concret, la primera autoritat municipal ha elevat la xifra de llicències d'habitatges en 6.000 en Torre la Sal una xifra que es podria augmentar fins a les més de 43.000 que preveu el Pla General d'Ordenació Urbana.

Des del consistori van a esforçar-se en aquest sentit per a poder recuperar altra alternativa de comunicacions com és la ferroviària, per a tenir altra manera de poder accedir al municipi de Cabanes.

En la missiva que s'eleva a ADIF es justifica la necessitat de poder reposar aquesta estació de tren que estava en desús pel canvi estructural que ha tingut el municipi en els últims anys.

I és que amb el pas del temps, Cabanes ha passat d'una economia eminentment primària, amb gran pes de l'agricultura, a una que pretén que el sector serveis es consolidi en el futur.

Amb el canvi d'estructura econòmica es fa necessari, segons recorda el consistori, poder disposar d'estació de tren com altres municipis pròxims com és el cas de Benicàssim u Oropesa.

En suma, un mitjà de comunicació que semblava viure èpoques negres atès que cada vegada es tanquen més estacions sembla que reneixi en llocs com Cabanes amb el rellançament del sector turístic.

Site developed with Drupal