Formulari de cerca

Conselleria oferix caixes trampa per a evitar danys dels porcs senglars als agricultors de Cabanes

L'alcalde transmet a la directora del Prat i del Desert de les Palmes els problemes que estos animals provoquen en el camp.
L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, hi ha transmés a la directora del Prat i del Desert de les Palmes els problemes que tenen els agricultors locals amb els porcs senglars, que destrossen els cultius. La directora ha assegurat que la Conselleria és coneixedora del problema i ha oferit a l'Ajuntament la possibilitat d'instal·lar en la zona de Miravet les conegudes com ‘caixes-trampa', de les que disposa l'Administració Autonòmica, a fi de tractar de donar una solució al problema.

Les ‘caixes-trampa' és un projecte pilot que la Conselleria ha dut a terme fins ara en les voltants del Monestir del Desert de Las Palmas i que inclús s'han prestat a algun veí resident en les zones on s'han detectat més porcs senglars. Tant l'alcalde com la directora del paratge han entés que es tracta d'una solució respectuosa amb l'entorn ja que les trampes s'ubiquen en zones estratègiques, són selectives (el que implica que no pot accedir cap altre animal que no siga un porc senglar i si és així, se solta) i fins al moment, segons la conselleria, han donat molt bon resultat. El personal de la conselleria vigila diàriament les caixes i el veterinari sacrifica al porc senglar d'una manera controlada.

María Teresa Vicente ha insistit en el fet que el més important “és que els agricultors que detecten danys en els seus cultius ho facen saber a la Conselleria, a fi que es puguen autoritzar altres mesures, després que els tècnics detecten els danys i facen un informe pertinent que puga aconsellar fer alguna batuda controlada”.

L'alcalde s'ha compromés a transmetre als agricultors la petició de l'Administració Autonòmica per a conéixer exactament quants agricultors han detectat danys en les seues plantacions.

La directora ha insistit que el problema de la superpoblació de porcs senglars no és únic de Cabanes “ni de la província de Castelló”. Ha assenyalat que en els últims anys sí que és cert que hi ha hagut un augment de la població d'estos exemplars pel fet que “no tenen depredadors i que, com a conseqüència de l'increment dels cultius abandonats, tenen cada vegada més espai per a amagar-se, inclús en zones pròximes als nuclis habitats”.

Imatges: 
VISITA-PEQ.JPG
VISITA.JPG
VISITAbis.JPG
Site developed with Drupal