Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 14:45
Cita a Cabanes per a traçar noves estratègies en el cultiu i comercialització de l'ametla
Cooperatives de la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya s'han donat cita hui 31 d'octubre a Cabanes en una jornada que davall el títol de ‘El futur de l'ametla' pretén establir noves línies d'actuació per a millorar el cultiu i comercialització del fruit sec i defendre els interessos dels agricultors.

<p>Cooperatives de la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya s'han donat cita hui 31 d'octubre a Cabanes en una jornada que davall el títol de ‘El futur de l'ametla' pretén establir noves línies d'actuació per a millorar el cultiu i comercialització del fruit sec i defendre els interessos dels agricultors. <!--break-->La jornada ha sigut organitzada per la Fundació Intercoop en col·laboració amb l'Ajuntament de Cabanes.

La taula redona ha sigut inaugurada pel president d'Intercoop Fruits Secs, Juan Cantavella, que ha realitzat un repàs de la situació actual del sector, explicant que tant el cultiu com la comercialització “tenen futur” amb el desenvolupament d'una entitat associativa prioritària, segons el que establix l'avantprojecte de llei aprovat pel Consell de Ministres el passat 19 d'octubre.

L'avantprojecte perseguix fomentar la unitat per a la comercialització d'una manera supraautonòmica a fi de millorar l'estratègia empresarial, l'eficiència i la rendibilitat. Cantavella va estar acompanyat per Ferrán Huguet, director general de la Corporació Agroalimentària de Reus, entitat amb què ja està treballant Intercoop Fruit Secs i la Cooperativa Mallorquina de Balears per a buscar una unitat d'acció “de la que eixiran beneficiada la cooperativa prioritària, les cooperatives integrades en ella i els agricultors”.

Juan Cantavella va oferir algunes dades que permeten “ser optimistes de cara al futur, quan està previst un creixement del consum de fruites seques del 10%”. Així va detallar que en el projecte començat per Intercoop Fruits Secs, Catalunya i Balears “de les 51.322 tones d'ametles en 2012-2013 que es produiran a Espanya, la producció de la cooperativa integrada entre estes tres comunitats seria de 12.979 tones, un 25% de la producció nacional, quantitat molt respectable per a situar-nos en el mercat”.

<b>Cabanes, en el consell rector de la Federació de Cooperatives  </b>

D'altra banda, l'alcaldessa de Cabanes i sòcia de la cooperativa del Bon Succés de Cabanes, Estrella Borrás, ha sigut triada per a formar part del consell rector de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries, en l'Assemblea que es va celebrar ahir dimarts a Chulilla.

L'aposta de l'Ajuntament de Cabanes, que ha liderat un pla de formació amb dos pilars bàsics, en agricultura i biomassa, va ser un dels exemples que es van citar en l'assemblea de cara a diversificar la funció de les cooperatives a nivell autonòmic.

Borrás, que és a més agricultora en actiu, va insistir en el compromís “ferm i decidit” de l'Ajuntament per treballar junt amb la cooperativa i les empreses agroalimentàries de Cabanes i la província “per a consolidar l'agricultura, tant el cultiu com la comercialització, com una alternativa viable i de futur per a la creació d'ocupació”.
</p>

Site developed with Drupal