Formulari de cerca

Cabanes sol·licita a la Diputació ajuda per a restaurar l'Arc Romà

El diputat de Cultura transmet la inquietud de l'Ajuntament a l'Institut Valencià de Restauració (Ivacor), que visitarà el monument el mes que ve.
L'Ajuntament de Cabanes ha sol·licitat a la Diputació Provincial ajuda perquè en la present legislatura es restaure l'Arc Romà, principal referent de la cultura romana a la província de Castelló i un dels vestigis més importants d'Espanya.

L'alcalde, Francisco Artola, i la regidora de Cultura, Estrella Borrás, van mantindre recentment una trobada amb el diputat provincial de Cultura, Héctor Folgado, que es va comprometre a transmetre la inquietud de l'Ajuntament a l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Ivacor. Així, la directora de l'Institut, Carmen Pérez, i el diputat de Cultura realitzaran el pròxim mes una visita a Cabanes per a conéixer l'estat en què es troba l'Arc Romà i iniciar un primer estudi tècnic per a la seua restauració.

L'alcalde i l'edil van explicar al diputat que l'Arc Romà no ha sigut restaurat fins al moment i que la seua protecció i recuperació forma part del programa de l'equip de govern per a consolidar el monument com un dels principals atractius turístics de la comarca.

En la reunió amb el diputat, la regidora de Cultura va informar Héctor Folgado de les últimes reunions mantingudes amb responsables de l'Administració Autonòmica per a la restauració i catalogació dels documents que integraran l'Arxiu Històric de Cabanes. El diputat es va interessar pels documents que obren en poder de l'Ajuntament, com la còpia de la Carta Pobla de 1243 o l'atorgament de les dos fires agrícoles a Cabanes per part de la reina Germànica de Foix. La directora de l'Ivacor visitarà també l'Ajuntament per a comprovar l'estat en què es troben estos documents.

Site developed with Drupal