Formulari de cerca

Cabanes s'integrarà en la Platafoma de la Diputació per a regenerar la platja de Torre la Sal

El diputat Mario Garcia es congratula per l'anunci d'Arias Cañete de modificar la Llei de Costes i transmet la seua confiança als empresaris turístics de Cabanes.
La Diputació Provincial i l'Ajuntament de Cabanes treballaran de forma coordinada per a regenerar la platja de Torre La Sal i consolidar esta zona del litoral castellonenc com a destí turístic.

Així ho va confirmar el diputat provincial de Medi Ambient, Mario García, en la seua visita a Cabanes, on es va reunir amb l'alcalde Francisco Artola i empresaris de La Ribera de Cabanes per a conéixer la situació en què es troba la platja de Torre La Sal, prou afectada per la regressió. La de Cabanes va ser la primera visita del diputat provincial després de l'anunci del ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, de la modificació de la Llei de Costes que perseguix la protecció del domini públic marítim terrestre, compatibilitzant la protecció del litoral amb les activitats econòmiques no perjudicials.

En este sentit, el diputat Mario García va transmetre a alcalde i empresaris de Cabanes la seua “satisfacció” per l'anunci del ministre i la seua confiança en un pla integral d'actuació en la costa de la província de Castelló que permeta millores considerables en el litoral castellonenc.

Així se'l va explicar als empresaris de Cabanes, propietaris dels càmpings Torre La Sal, Torre La Sal 2, Ribera Mar i Torre La Sal María, i el bar restaurant Artemi de la Ribera de Cabanes, que van fer patent al diputat la necessitat que existix en la zona d'una actuació que permeta regenerar la platja “que és un dels principals recursos que tenim els empresaris turístics i una font d'ingressos, ja que és precisament el turisme l'únic sector que en estos moments pot generar ocupació”.

El diputat va reconéixer el mal estat en què es troba en l'actualitat la platja de Torre La Sal i va assegurar als empresaris que des de la Plataforma creada per la Diputació Provincial en defensa del litoral de Castelló “es lluitarà per defendre els interessos dels veïns i empresaris de Cabanes, com succeïx amb la resta dels municipis des de Vinaròs a Almenara” i va recordar que ara “amb el canvi de Govern Central estem davant d'un context nou que segur es va a traduir en millores i beneficis per a les poblacions costaneres” ja que la reforma anunciada pel ministre preveu entre altres, segons García, la protecció dels sistemes litorals i la recuperació de les zones degradades.

L'alcalde de Cabanes, per la seua banda, va anunciar que Cabanes s'integrarà també en la Plataforma per a defendre la regeneració de la platja de La Ribera i les vivendes del poblat marítim de Torre La Sal i va assegurar que Ajuntament, veïns i empresaris estan treballant de manera conjunta perquè la Ribera “tinga una platja en condicions que garantisca l'envol del sector turístic”. “Ara, després de l'anunci del ministre Arias Cañete, sí que podem afirmar que estem en el camí per a aconseguir-ho”.

Imatges: 
foto-visita-diputado-peq2.JPG
foto-visita-diputado.JPG
Site developed with Drupal