Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 18:45
Cabanes senyalitza el recorregut turístic pel centre històric amb una inversió de més de 6.000 euros
Cabanes ja té senyalitzat el recorregut pel centre històric amb sis panells i un monòlit que descobrixen al visitant els punts de major interés dins del nucli antic. Els panells, en castellà i valencià, anglés, francés i alemany, es complementen a més amb els senyals que s'han ubicat en el sòl i que, per mitjà de fletxes, guien el turista en el recorregut fins a arribar als distints punts que s'han marcat.

<p>Cabanes ja té senyalitzat el recorregut pel centre històric amb sis panells i un monòlit que descobrixen al visitant els punts de major interés dins del nucli antic. Els panells, en castellà i valencià, anglés, francés i alemany, es complementen a més amb els senyals que s'han ubicat en el sòl i que, per mitjà de fletxes, guien el turista en  el recorregut fins a arribar als distints punts que s'han marcat.

Esta és una de les principals novetats amb què el municipi de Cabanes afrontarà la nova temporada estival. El recorregut històric es complementarà amb visites guiades tots els dissabtes, a càrrec de la persona al front de la Tourist Info, que en horari matinal s'organitzaran cada cap de setmana a partir del mes de febrer. Així, les primeres visites ja seran un fet en les II Jornades Gastronòmiques de l'Ametla, que està previst que se celebren durant l'últim cap de setmana de febrer i el primer de març.

La regidor de Turisme, Lucia García, ha explicat que la senyalització del recorregut històric ha suposat una inversió de més de 6.000 euros. En la plaça de l'Església s'ha ubicat el panell central, que dóna informació al visitant sobre què veure en el recorregut i com accedir a cada un dels punts d'interés.

A més, s'han col·locat sis plaques de metacrilato per a marcar les pedres de l'Arc Romà síties en una vivenda particular; el matxó del portal de Sant Antoni; la Casa Palau dels Barons de Cabanes (Bisbe de Tortosa), del segle XVI; l'antiga Casa Abadia, del segle XIV; la talla romànica de Sant Antoni i la garita pertanyent a l'antiga muralla medieval. Estes plaques es complementen amb les que ja existien en el recorregut per a senyalitzar el palau seu de l'Ajuntament i l'Església de Sant Joan Baptista. Al marge d'ella, un monòlit exempt marca el Torreó Sentinella de la muralla, pròxim al Palau Municipal que alberga l'Ajuntament.  També s'ha senyalitzat l'antiga presó, annexa al Palau Municipal, que actualment s'utilitza com a sala d'exposicions. 

La senyalització, segons l'edil de Turisme, es complementa amb la placa de les Escoles Municipals (Escoles Velles), edifici de principis de segle XX que durant anys es va utilitzar com a col·legi i que ara alberga la Casa de la Cultura, i el monòlit informatiu en el Calvari, a les afores de la població.
</p>

Site developed with Drupal