Formulari de cerca

Dimarts, Setembre 17, 2013 - 10:15
Cabanes reunix a grups de tres comunitats autònomes
Cabanes es convertix en el centre de la cultura popular amb la I Mostra Folklórica que reunix a grups de tres comunitats autònomes

Cabanes es va convertir el dissabte 14 de setembre, en centre neuràlgic del folklore amb la I Mostra Folklórica en la que les danses de Balears, Astúries i la Comunitat Valenciana es van donar cita des de les set de la vesprada en la plaça dels Hostals, organitzat per les entitats i associacions locals amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La Mostra va atraure a multitud de persones a Cabanes per a veure el folklore més tradicional de tres comunitats autònomes, que durant unes hores van agermanar les seues danses a fi de mostrar-les al públic assistent. Es tracta del primer acte folklóric d'esta envergadura que té lloc en la població, en el que l'Associació Cultural Grup de Danses de Cabanes han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, i en el que han posat tot el seu entusiasme per a atraure a Cabanes una demostració de la cultura més tradicional i popular dels municipis.

Els participants van ser les agrupacions de danses Gorgera d'Aubarca (Eivissa), l'Agrupació Folklórica La Sidrina (Astúries), la Rondalla Els Kimbols (Figueroles), l'Associació Cultural La Nova Escola (Castelló) i l'Associació Cultural Grup de Danses de Cabanes.

L'alcaldessa de Cabanes, Estrela Borrás, va voler agrair al Grup de Danses de Cabanes l'esforç i treball que han exercit al llarg dels últims mesos perquè esta Mostra Folklórica puga ser una realitat. "Cabanes ha acollit el folklore més tradicional de diverses comunitats, com a municipi organitzador i com un dels màxims representants de les danses i balls populars, orgullosament representats pel nostre grup local".

 

Imatges: 
Site developed with Drupal