Formulari de cerca

Dilluns, Maig 13, 2013 - 14:00
Cabanes rep a la Mare de Déu en una Entrà de Maig multitudinària
Els veïns de Cabanes van rebre el dissabte 4 de maig a la patrona, la Mare de Déu de les Santes, que un any més va deixar per uns dies el seu santuari per a acompanyar la població en una de les romeries que millor expressa el fervor de tot un poble cap al seu Mare de Déu.

Els veïns de Cabanes van rebre el dissabte 4 de maig a la patrona, la Mare de Déu de les Santes, que un any més va deixar per uns dies el seu santuari per a acompanyar la població en una de les romeries que millor expressa el fervor de tot un poble cap a la seua  Mare de Déu.

Centenars de veïns van anar des de les huit del matí cap a l'ermitori de les Santes per a acompanyar la Mare de Déu en la seua entrada a Cabanes. Un dels moments més emotius es va viure quan la Mare de Déu va arribar al Calvari i les campanes van repicar per a anunciar, entorn de l'una i mitja del migdia, que la Mare de Déu estava ja en portes de la seua arribada a l'Església Parroquial. Va ser un any més una demostració del fervor de tot un poble, que comença així la seua setmana de festes en honor de la patrona de Cabanes.

A la nit, es va celebrar la tradicional Entrà de Maig, una tradició que aspira a ser Festa d'Interés Local i que va reunir entorn de la Mare de Déu a la pràctica totalitat dels veïns i poblacions pròximes, rendint-li un emotiu homenatge amb l'Ofrena de Flores en l'Església després de la processó.

La Mare de Déu de les Santes romandrà a Cabanes fins a dilluns que ve, 20 de maig, quan se celebrarà la Pasqua de Pentecostés, i quan de nou grans i xicotets acudiran en romeria fins a l'ermitori, ubicat en les portes del Desert de Las Palmas, per a tornar a la Mare de Déu i passar un dia de germandat.

Cabanes va donar el divendres 3 de maig el tret oficial de les festes de maig amb el tradicional concert de la Unió Musical Santa Cecília en la Carpa de Festes.

El diumenge 5 va tindre lloc des de les nou del matí el tir de guatla, organitzat per la societat de caçadors El Mocoro, en el camp de tir de La Ferradura. A la vesprada, a partir de les set, la Missa en Acció de Gràcies a la Mare de Déu del Bon Succés i la tradicional processó. A la nit, a les onze, l'espectacle de monòlegs a càrrec d'Eugeni Alemany Mafé, amb l'espectacle ‘T'ho des sense acritud' en la Carpa de Festes.

Site developed with Drupal