Formulari de cerca

Cabanes rendix homenatge a la seua patrona en una romeria i "Entrà de Maig" multitudinàries que atrauen a centenars de visitants

Cabanes va viure el dissabte el dia més important de l'any amb l'homenatge que els veïns van rendir a la Mare de Deu dels Santes. Centenars de persones van acudir des de primera hora del matí en romeria fins a l'ermitori per a acompanyar la Mare de Déu fins a l'església parroquial de Cabanes, on va arribar a la nit i va rebre l'ofrena floral de tot el poble. A més dels veïns, van ser moltes les persones que van acudir este dissabte al municipi per a veure una de les tradicions més emotives. A les huit del matí, es va iniciar el camí a l'ermitori. Després de la missa, els quintos d'enguany van iniciar el camí amb la Mare de Déu, que va arribar prop de les dos del migdia fins al Calvari. Els jóvens que enguany tenen l'honor de portar a la Patrona són Nora Tejedor, Elena Sales, Bruno Bellés, Sofía Bellés, Claudia Gauchía, Eddie Beltrán, Naim Amela, Estefanía Perrero, Lara Julve, Andrés Castellet, María Artola, Carlos Ortuño, Cristià Prieto, Isaac Soria, Alejandro Planell, Gema Bellés, Elia Puertas i Diana García.

La vesprada va ser el moment més emotiu del dia. A les nou de la nit, la Barranquera, com se la coneix afectuosament en el poble, feia la seua entrada a Cabanes procedent del Calvari. Allí l'esperaven la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde Francisco Artola, que enguany viu les seues primeres festes de maig com a primera autoritat. En l'església va tindre lloc l'emotiva ofrena de flors amb què la població rep el seu Mare de Déu. La "Mare de Déu del Bon Succés" romandrà en l'església Parroquial de Sant Joan Baptista fins a l'últim cap de setmana de maig, quan tornarà als Santes coincidint amb la Pasqua de Pentecosta.

Imatges: 
entrada-calvario-peq.JPG
quintos2012-peq.JPG
entrada-calvario.JPG
romeria les santes-quintos.jpg
quintos-2012-bis.JPG
Site developed with Drupal