Formulari de cerca

Cabanes rendix homenatge a Consuelo Valls Pitarch en el seu centenari

La Unió Musical Santa Cecília i el Grup de Danses Local van actuar en el seu honor. La missa i el moment de bufar les veles van ser els actes més emotius.

Els veïns de Cabanes han rendit un xicotet homenatge a Consuelo Valls Pitarch, que este mes de març ha complit cent anys. D'esta manera, el municipi ha volgut felicitar a una de les seues veïnes més longeves, en un acte en què la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes i el Grup de Danses Local van actuar en el seu honor abans que Consuelo Valls bufara les veles del seu centenari.

A les onze del matí, va ser rebuda en l'Ajuntament de Cabanes, on l'estaven esperant la diputada provincial de Benestar Social, Esther Pallardó, i l'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, acompanyats de la corporació municipal. La banda de música va acompanyar la recepció, previ a la celebració d'una missa en el seu honor en l'església parroquial de Cabanes. Després de l'ofici religiós, el Grup de Danses Local va actuar en la plaça de l'Església per a commemorar el centenari, poc abans que Consuelo Valls Pitarch bufara les veles de la tortada amb què va ser obsequiada. Després de la missa, se li va entregar un ram de flors i una placa commemorativa.

Esta veïna va nàixer a Cabanes el 14 de març de 1912, en el carrer Planiol, hui Ramón i Cajal. La més xicoteta de set germans, es va casar als 22 anys. El seu marit, el tio Eulogio, es va anar a la Guerra als dos anys de casar-se. Quan va tornar ambdós van viure uns anys en La Ribera de Cabanes, fins que va tornar a Cabanes, on va muntar una espardenyeria i un quiosc. Com no va tindre fills, va mantindre una relació molt pròxima amb la seua veïna, Leovigilda, i la filla d'esta, Rosa Fina, a la que sempre va tractar com una filla.

Imatges: 
consuelo-peq.JPG
consuelo.JPG
Site developed with Drupal