Formulari de cerca

Cabanes rebaixarà un 20% la part municipal de la taxa de fems per a compensar la pujada per la planta de Cervera

El ple de l'Ajuntament de Cabanes va aprovar, en sessió extraordinària celebrada el dia 14 de novembre de 2011, una rebaixa del 0,05% en el tipus que grava l'IBI a fi de reduir la càrrega impositiva als veïns en l'exercici de 2012, així com una reducció del 20% en la part de la taxa de fem que correspon a l'Ajuntament per a compensar l'increment que suposarà l'entrada en funcionament de la planta de Cervera.

L'equip de govern de Francisco Artola complix així la promesa donada en la reunió que va mantindre amb els propietaris de terrenys en el Pai Món Il·lusió, on es va comprometre a realitzar una modificació del tipus. L'alcalde va recordar que la rebaixa del tipus que grava l'IBI no serà només per als propietaris de Món Il·lusió, sinó per a tots els veïns de Cabanes.

La reforma de l'Ordenança Reguladora de l'Imposat de Béns Immobles va ser aprovada amb els vots en contra d'Units Pel Poble i PSPV, que van reclamar una reducció major del tipus. Carles Mulet , portaveu d'Units, va reclamar passar del 0,70 actual al 0,40 per a compensar els veïns amb terrenys en País que per ara no es van a desenvolupar. Mulet va sol·licitar a més diàleg a l'alcalde per a incloure en el període d'al·legacions les bonificacions arreplegades per llei. L'alcalde va assegurar que les bonificacions seran estudiades.

L'alcalde va destacar en el ple que la rebaixa del 0,05% “és el màxim que hem pogut contemplar per a un any que es preveu molt difícil per a l'Ajuntament” ja que està previst que es reduïsquen els ingressos. Artola es va comprometre amb l'oposició a entregar l'informe tècnic que garantix que de moment no és possible una reducció major.

La sessió extraordinària va aprovar a més una modificació en l'Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per l'Arreplega de Fems, que l'any que ve s'incrementarà en la part que correspon a la Diputació Provincial per l'entrada en funcionament de la planta de Cervera per al Consorci de la Zona I, en el que està integrat Cabanes.

L'equip de govern va aprovar una rebaixa del 20% en la part de l'impost que correspon a l'Ajuntament, i que en anys anteriors es destinava al transport a Benicarló. L'alcalde va destacar que en cap moment l'interés de l'equip de govern és incrementar la càrrega impositiva al ciutadà i va recordar que la pujada de la taxa de fems ve imposada a tots els ajuntaments integrats en el consorci per l'eliminació i reciclatge dels residus, en resposta a les crítiques de l'oposició per l'augment dels rebuts l'any pròxim.

Site developed with Drupal