Formulari de cerca

Cabanes promocionarà el Cudolà entre les platges nudistes d'Espanya

L'alcalde es reunix amb Isabel Bonig per a demanar un accés respectuós amb el Prat, que permeta dotar a esta franja de costa de servicis bàsics com a papereres.

L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, s'ha reunit amb la consellera d'Infraestructures i Medi Ambient, Isabel Bonig, per a exposar el projecte de creació d'un accés de vianants a la platja del Cudolà, una franja de costa que actualment té difícil accés i que és utilitzada per nudistes.

L'accés proposat consistix en una plataforma semblant a la que ja existixen en Torre La Sal, en les voltants del Centre d'Interpretació del Prat Cabanes-Torreblanca, completament respectuós amb l'entorn, i que només permeta arribar a la costa a peu o amb bicicleta, mantenint en tot moment la protecció al parc natural. Així, l'Ajuntament arreglaria un camí rural des de la carretera fins als voltants del parc, on s'habilitaría un pàrquing per a vehicles. Des d'ací, s'ha previst una plataforma de fusta que permeta arribar a peu fins a la platja. L'accés no perjudicaria en absolut els interessos dels nudistes, ja que la seua intimitat continuaria garantida. “El que es pretén és que esta platja puga promocionar-se com la resta de les platges nudistes d'Espanya i que siga coneguda entre este tipus de visitants”.

L'alcalde de Cabanes va explicar a la consellera que un dels seus principals reptes en esta legislatura és potenciar el turisme en la població, aprofitant l'oferta de costa, interior i parcs naturals que té Cabanes. En este sentit, va recordar que el tram de platja des del Centre d'Interpretació fins al límit amb Torreblanca és utilitzat per moltes persones que practiquen el nudisme, i que troben precisament en este tram del litoral de Cabanes l'aïllament que no tenen en altres poblacions costaneres. Un accés a esta platja i la dotació de servicis mínims, com a papereres, són un primer pas per a potenciar un tipus de turisme alternatiu que Cabanes pot donar com alternativa a l'oferta de turisme familiar de sol i platja d'altres municipis.

“És una oferta complementària amb el turisme de càmpings que tenim en La Ribera i amb el d'interior, que tenim a Cabanes. Este estiu hem registrat un augment considerable de visites a la Tourist Info de Cabanes, amb quasi 2.000 visites a l'agost i setembre, i amb notable presència de visitants estrangers”, va explicar el primer edil a Isabel Bonig.

Per la seua banda, la regidor de Turisme, Lucia García, que també va estar en la reunió, va incidir que l'accés a la platja “serà només per a vianants i persones que realment busquen este tipus de turisme” i que no es tracta en cap moment de convertir la platja del Cudolà en un reclam per a tot tipus de visitants. “Este turisme ve a Cabanes buscant la soledat d'este espai, únic per la seua proximitat al Prat, i eixe encant és el que mantindrem, però dotant a la platja d'uns servicis bàsics per a este tipus d'usuaris”.

Imatges: 
visita-bonig-peq.JPG
visita Bonig-A.JPG
Site developed with Drupal