Formulari de cerca

Archiu Històric
Archiu Històric
Dilluns, Febrer 10, 2014 - 13:00
Cabanes preserva el seu patrimoni
Cabanes preserva el seu patrimoni amb la restauració de tretze documents de l’Arxiu Històric. Els treballs han sigut realitzats per la Unitat de Conservació de CulturArts de la Generalitat. L'alcaldessa agraïx la gran labor que s'ha desenvolupat 

La unitat de conservació i restauració de CulturArts de la Generalitat ha finalitzat la restauració dels tretze documents manuscrits pertanyents a l'Ajuntament  de Cabanes gràcies al conveni firmat entre l'entitat i l'Ajuntament l'any passat.

La unitat de conservació i restauració ha sigut l'encarregada  dels treballs, que han culminat esta mateixa setmana amb la visita de l'alcaldessa Estrela Borrás a València per a veure els últims treballs del procés i arreplegar els volums. 

L'alcaldessa de Cabanes va entregar els llibres a CulturArts, documents datats entre 1507 i 1873 que esta setmana ha arreplegat.   

Borrás ha agraït a la Unitat de Restauració el treball encomiable que s'ha realitzat, ajudant així a Cabanes a "preservar el seu patrimoni i a conservar la seua història".

Els documents restaurats són: Llibre de fitades, passos, Carrerases; Llibre manuscrit, 1634; Privilegi de la Vila de Cabanes; Llibre manuscrit sobre pergamí, 1626; Privilegi del Rei El senyor Joan d'Aragó a la Tinença de Miravet; Document manuscrit sobre paper, s. XVI (còpia d'un doc. de 1461) Doc.I 1560; Document manuscrit, 1634; Pergamí manuscrit, 1507; Mà d'execucions i llibre judicari de la Cort del dit justícia de la Vila de Cabanes; Llibre manuscrit, 1604; Alegacions en per la Vila de Cabanes contra la de Belloch sobre que esta pretenia (…); Manuscrit sobre paper, 12 Nov. 1660; Llista dels contribuents que han satisfet (…); Manuscrit, 16 oct. 1873; Ordinacions pel que antigament es governava la vila de Cabanes; Llibre manuscrit, 1632; Almoina de vestir pobres vergonyants de la Vila de Cabanes; Llibre manuscrit, 1540.1741; Privilegi de Felip IV; Llibre manuscrit, 14 de maig de 1622; Estatut per a la conservació de l'amplitud, i extensió dels camins, carrerasses, assagadores…;Llibre manuscrit, 5 de març de 1792 i diferents papers pertanyents a la vila de Cabanes; Llibre manuscrit, 1773 i següents.

Site developed with Drupal