Formulari de cerca

Cabanes presenta l'expedient en Conselleria per a demanar que "La Fira de Sant Andreu" siga d'Interés Turístic Provincial

L'Ajuntament de Cabanes ha presentat l'expedient en la Conselleria de Turisme per a sol·licitar que la "Fira de Sant Andreu" siga declarada com a Festa d'Interés Turístic Provincial.

La sol·licitud, que s'acompanya d'un informe del Patronat Provincial de Turisme que avala la petició, fa èmfasi en què la de Cabanes és la fira agrícola i ramadera més antiga de la província i una de què compta amb més tradició en tota la Comunitat Valenciana. La Fira de Cabanes celebrarà el pròxim mes de novembre la seua 505 edició i l'objectiu és que puga estar ja declarada com a Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

L'expedient acredita que la tradició de cinc segles de la Fira Agrícola de Cabanes és un dels principals recursos turístics del municipi, que cada últim cap de setmana de novembre rep la visita de més de 20.000 persones arribades de distints punts de la Comunitat i inclús províncies limítrofes. En les seues últimes edicions, la de Cabanes ha albergat més de 400 expositors.

La iniciativa perseguix donar a conéixer Cabanes i la seua fira encara més i diversificar d'esta manera l'oferta turística, unint al mateix temps la tradició agrícola de la localitat. “L'agricultura ha sigut des de sempre un dels pilars bàsics de Cabanes i l'Ajuntament vol continuar vetlant pels interessos del sector. Conjugar el sector agrícola i el sector turístic de Cabanes i promocionar el nostre territori i els nostres valors històrics, culturals i festius gràcies a la Fira és hui per hui un dels nostres objectius i el que volem aconseguir amb la Declaració de Festa d'Interés Turístic”, va explicar l'alcalde.

El primer edil de Cabanes ha recordat que l'origen de la Fira de Sant Andreu es remunta a 1507, quan la reina Germànica de Foix, segona esposa de Fernando el Catòlic, va concedir a la Vila de Cabanes el privilegi de realitzar dos fires anuals, de deu dies de duració, una a celebrar el segon diumenge de Quaresma, que ha desaparegut, i una altra, que es continua celebrant i que té lloc l'últim cap de setmana de novembre. El que va començar sent una trobada d'agricultors per a tractar la compravenda de mascles i marcava l'inici de les festes nadalenques amb la compra de torrons, s'ha convertit hui en dia en un dels principals mercats de maquinària agrícola i ramadera, articles forestals i de jardineria, així com productes gastronòmics i artesanals.

Site developed with Drupal