Formulari de cerca

Cabanes presenta a Cultura per a la seua aprovació el projecte de protecció de l'entorn de l'Arc Romà

Cabanes compte des de 2005 amb un Pla Especial de Protecció de la Via Augusta i de l'Arc Romà, condició indispensable per a tirar endavant esta actuació.
L'Ajuntament de Cabanes ha presentat en la conselleria de Cultura per a la seua aprovació el projecte de protecció de l'entorn de l'Arc Romà que consolidarà la posada en valor del principal referent de la cultura romana en la província de Castelló.
El projecte es va remetre en 2011 a la Conselleria d'Infraestructures i ara s'ha enviat a Cultura a fi que l'Administració Autonòmica done llum verd. Amb el projecte, a més de la posada en valor de l'Arc, es busca principalment la protecció del mateix així com l'adequació paisatgística de l'entorn en què s'ubica, que cada any és visitat per molts turistes atrets pel monument.
L'alcalde, Francisco Artola, ha assenyalat que és conscient de les limitacions pressupostàries del moment per a tirar endavant una actuació tan ambiciosa, però va insistir en el fet que el projecte consta de diverses fases i que de moment la intenció és "avançar els tràmits administratius a fi que Cabanes puga promocionar la seua història i els seus orígens romans, que tenen la seua màxima representació en l'Arc i que per als veïns de Cabanes i els turistes que ens visiten cada any és un dels principals atractius del municipi".
Cal recordar que Cabanes ja compta amb un Pla Especial de Protecció de la Senda dels Romans (Via Augusta) i de l'Arc Romà, aprovat per la Conselleria al juliol del 2005. És precisament en este Pla on s'emmarca el projecte de protecció de l'entorn del monument.
Cal recordar que a finals de l'any passat la directora de l'Ivacor, Carmen Pérez, i el diputat provincial de Cultura, Héctor Folgado, van visitar Cabanes per a comprovar el bon estat del monument, encara que es van comprometre que tècnics especialitzats en cultura romana vinguen a Cabanes per a confirmar si necessita alguna actuació.
L'alcalde Francisco Artola i la regidora de Turisme, Lucia Garcia, van presentar també al principi de la legislatura el projecte de protecció de l'entorn a la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, que es va comprometre a col·laborar amb l'Ajuntament per a consolidar l'Arc de Cabanes com un dels principals reclams turístics de la província i la Comunitat.

Site developed with Drupal