Formulari de cerca

Cabanes pregunta a Conselleria si pot evitar el pagament de més de 120.000 euros a Augimar pel Pai S-10

El ple aprova per unanimitat retardar el pagament a l'empresa, que es troba en concurs de creditors, fins que es pronuncie Infraestructures.

L'Ajuntament de Cabanes sol·licitarà un dictamen a la Conselleria d'Infraestructures per a veure si el consistori pot evitar el pagament a l'empresa Augimar dels més de 120.000 euros en concepte d'aval i gastos del projecte. Com es recordarà, l'empresa va entrar en concurs de creditors i no va poder desenvolupar el Programa d'Actuació Integrada del Sector S-10 en el municipi.

El ple va acordar per unanimitat, a instàncies d'Units pel Poble, retardar l'acord plenari per a tornar els diners de l'aval i el projecte a l'empresa, fins que la Conselleria emeta un informe en què especifique si l'Ajuntament ha de fer front o no al pagament, tal com en un principi havia sol·licitat l'administrador judicial. El que sí s'haurà de tornar a la firma seran els 400.000 euros pel 10% en concepte d'aprofitament.

Per al portaveu d'Units pel Poble, Carles Mulet, “és la Conselleria amb competències en temes d'urbanisme la que ha de decidir” pel que va sol·licitar a l'alcalde que es demanara el dictamen a l'administració autonòmica abans d'aprovar la devolució dels diners. L'equip de govern de Cabanes va acceptar la petició, que va ser aprovada per unanimitat en el ple ordinari del 27 d'octubre. L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, va explicar ahir que l'Ajuntament ja s'ha dirigit a la Conselleria d'Infraestructures per a sol·licitar el dictamen.

Site developed with Drupal