Formulari de cerca

Cabanes i l'Ivacor firmaran un conveni per a restaurar els documents i impulsar l'Arxiu Històric

L'Ajuntament de Cabanes impulsarà l'Arxiu Històric del municipi amb la restauració i catalogació per part de l'Institut Valencià de Restauració de Béns Culturals (Ivacor) dels documents com la còpia simple del segle XVII de la Carta Pobla de Cabanes, que data de l'any 1243, el Llibre de Fitades (1560) o l'atorgament en 1507 de la reina Germànica de Foix del privilegi per a la celebració de dos fires, origen de la tradicional Fira de Sant Andreu, que se celebra cada últim cap de setmana de novembre.

La directora de l'Ivacor, Carmen Pérez, va visitar Cabanes i va conéixer de primera mà els documents, que obren en poder de l'Ajuntament, i que al seu parer “es troben en molt bon estat de conservació”. La directora va estar acompanyada en la seua visita pel diputat de Cultura, Héctor Folgado, l'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, i la regidora de Cultura i tinent alcalde, Estrella Borrás.

Carmen Pérez va explicar a l'equip de govern que l'Ivacor finançarà el 50% dels treballs de restauració i catalogació per mitjà d'un conveni amb l'Ajuntament i ha proposat una pròxima visita dels tècnics de l'Institut per a iniciar el procés. El conveni forma part de l'acord que l'Institut Valencià de Restauració té en estos moments amb la Diputació Provincial.

La directora va visitar també l'Arc Romà de Cabanes, monument més significatiu de la cultura romana de la província, i es va comprometre a organitzar una visita a Cabanes d'un prestigiós arquitecte de la Universitat Complutense de Madrid, especialista en cultura romana i que ha realitzat treballs en l'aqüeducte de Segòvia entre altres, a fi de comprovar si la pedra necessita algun tractament addicional, encara que va avançar que l'estat de l'Arc és “molt bo”.

Per la seua banda, el diputat provincial Héctor Folgado va reiterar el suport de la Diputació a Cabanes a fi de promocionar i donar a conéixer el patrimoni històric de la població, un suport que va agrair l'alcalde. Francisco Artola va recordar que un dels seus principals objectius per a esta legislatura és “consolidar els referents històrics de Cabanes que poden servir per a impulsar el turisme en la nostra població, com a sector econòmic capaç de crear ocupació i diversificar la nostra economia”.

Imatges: 
visita-Carmen-Perez-peq.JPG
visita-Carmen-Perez.JPG
Site developed with Drupal