Formulari de cerca

Cabanes inicia els tràmits per a declarar com Bé de Rellevància Local el poblat marítim de Torre la Sal

L'Ajuntament de Cabanes ha aprovat en sessió plenària que s'inicien els tràmits necessaris perquè el poblat marítim de Torre la Sal siga declarat com Bé de Rellevància Local (BRL).
Una iniciativa plantejada des de l'Associació de Veïns de Torre la Sal, que va comptar amb el vot unànime de la tota la corporació municipal, en el transcurs del ple extraordinari celebrat el 21 de maig.
L'alcalde de Cabanes, Artemi Siurana, ha manifestat que es tracta d'una actuació que ha sigut consensuada per tots i que procedix a instàncies de la pròpia associació veïnal de Torre la Sal.
Siurana ha indicat que “amb esta decisió plenària s'iniciaran els tràmits oportuns perquè les reivindicacions dels veïns de Torre la Sal siguen una realitat en el menor termini de temps possible”.
La primera autoritat municipal va explicar que esta qüestió també serà traslladada als redactors del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) perquè la incloguen en el mateix.
D'esta manera, en els treballs de redacció del PGOU s'inclourà este àmbit en el seu Catàleg de Béns i Espais protegits davall la categoria d'Espai Etnològic d'Interés Local i amb un nivell de protecció ambiental.
El raonament que s'ha seguit per part del consistori per a avalar estes reivindicacions veïnals són les que esta petició ha sigut contrastada amb la Conselleria de Cultura qui hi ha jutjat la mateixa com viable i fundada.
Així com, la normativa de la Llei Urbanística Valenciana (LUV) que establix una sèrie de mesures per a afavorir este tipus d'espais que tenen més valor etnològic que arquitectònic.

Site developed with Drupal