Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 18:00
Cabanes inclourà en els Pressupostos 2013 un Pla d'Ocupació Local dotat amb uns 20.000 euros
L'Ajuntament de Cabanes, que es troba ultimant els Pressupostos de 2013, inclourà un Pla de Formació i ocupació Local per primera vegada que estarà dotat amb una partida d'al voltant de 20.000 euros, segons ha avançat la regidor d'Hisenda, Lucia García.

<p>
L'Ajuntament de Cabanes, que es troba ultimant els Pressupostos de 2013, inclourà un Pla de Formació i ocupació Local per primera vegada que estarà dotat amb una partida d'al voltant de 20.000 euros, segons ha avançat la regidor d'Hisenda, Lucia García. Eixa partida estarà destinada a ajudar i impulsar les iniciatives emprenedores que ja han eixit dels cursos de formació en biomassa, agricultura i turisme i oci que s'han impartit en l'últim trimestre de l'any.

La formació i les ajudes als emprenedors seran clau en els Pressupostos de 2013 amb l'objectiu de potenciar la creació d'ocupació amb els recursos propis que tradicionalment han generat llocs de treball en el municipi.

La partida finançarà, a més de la formació, les iniciatives com les que han començat a prendre forma per a reutilitzar les restes de poda agraris de cultius de secà per a biomassa o l'organització, amb l'ajuda d'Intercoop Fruits Secs, d'un  grup de treball que s'encarregue de treballar en comú els cultius abandonats a fi de recuperar-los i tornar-los a posar en producció. Serà un projecte pilot de treball en comú de terres agrícoles a què podran acollir-se a més els agricultors que tinguen les seues terres en producció i que vullguen participar del mateix a fi de millorar els rendiments al treballar en parcel·les més grans. El segon projecte pilot en què col·laborarà l'Ajuntament serà la reutilització de les restes de poda per a biomassa, per la qual cosa tècnics agraris estan ja formant els agricultors locals en esta matèria a fi d'impulsar iniciatives emprenedores en un dels sectors amb millors perspectives per als municipis agrícoles. La formació està dirigida també per tècnics forestals per a aprofitar en un futur les restes forestals procedents de la neteja de muntanyes. De la formació en agricultura i biomassa s'estan beneficiant més de 30 persones.

El Pla d'Ocupació Local preveu a més la formació i ajuda en matèria de turisme, per a impulsar i desenvolupar iniciatives en este sector, principalment després que la Conselleria anunciarà la creació de la primera via verda en un parc natural, com és el cas d'El Prat, que connectarà Cabanes amb la ciutat de Castelló a través d'un recorregut cicle-de vianants. Més de 15 veïns de Cabanes estan en estos moments rebent la formació en matèria de turisme.
</p>

Site developed with Drupal