Formulari de cerca

Cabanes impulsa la millora de l'eficiència energètica en els carrers del municipi

L'Ajuntament de Cabanes portarà a terme enguany un projecte d'eficiència energètica en els carrers del municipi a fi d'estalviar de manera notable els gastos produïts per la il·luminació dels mateixos.
Es tracta d'un projecte d'eficiència energètica que compta amb un pressupost de 96.702,55 euros i que s'ha inclòs dins de les actuacions del Fons Estatal per a l'Ocupació i Sostenibilitat Local per al 2010.
I és que els comptes que ha fet el consistori certifiquen que l'any 2009 es van destinar un total de 90.723,74 euros per a la il·luminació dels diferents vials públics amb que compte el municipi.
Una xifra que es pot rebaixar, d'acord amb els seus mateixos càlculs, entorn del 45 per cent este mateix any, i en anys posteriors, amb la qual cosa d'escometre's este mateix any la xifra de gasto seria de poc mes de 40.000 euros.
L'alcalde de Cabanes, Artemi Siurana, ha defés la posada en marxa d'estes actuacions que servixen al mateix temps per a millorar l'eficiència energètica i estalviar en gasto lumínic.
Siurana ha dit que “hem vist que es tractava d'una alternativa raonable que farà que tota la inversió que es desenvolupa en un any es puga recuperar en els anys successius de manera ràpida”.
Al mateix temps, este projecte suposarà també centralitzar tot els relacionat amb la il·luminació dels vials públics amb el que també es guanyarà en la racionalització del mateix.
També es podrà conéixer en temps real l'existència d'incidències en la xarxa lumínica gràcies a un sistema que ensenya la situació pel que també es guanyarà en este aspecte en concret.
Són actuacions, va agregar la primera autoritat municipal, que van en la línia de racionalitzar les actuacions que sorgixen des del consistori sense que es minve la qualitat de vida dels veïns del municipi.

Site developed with Drupal