Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 18:00
Cabanes firma un conveni amb l'Ivacor per a restaurar i catalogar documents com la Carta Pobla de 1243 i el Llibre de Fitades
L'Ajuntament de Cabanes i l'Institut Valencià de Restauració de Béns Culturals (Ivacor) han firmat un conveni per a impulsar l'Arxiu Històric del municipi amb la restauració i catalogació de documents.

<p>L'Ajuntament de Cabanes i l'Institut Valencià de Restauració de Béns Culturals (Ivacor) han firmat un conveni per a impulsar l'Arxiu Històric del municipi amb la restauració i catalogació de documents com la còpia simple del segle XVII de la Carta Pobla de Cabanes, que data de l'any 1243, el Llibre de Fitades (1560) o l'atorgament en 1507 de la reina Germànica de Foix del privilegi per a la celebració de dos fires, origen de la tradicional Fira de Sant Andreu, que se celebra cada últim cap de setmana de novembre.  

La directora de l'Ivacor, Carmen Pérez, va visitar Cabanes per a firmar el conveni amb l'alcaldessa, Estrella Borrás, per a la restauració dels documents, que obren en poder de l'Ajuntament, i que al seu parer “es troben en molt bon estat de conservació”.

A través del conveni, l'Ajuntament i l'Ivacor finançaran al 50% els 6.000 euros a què ascendixen els treballs de restauració i catalogació. El conveni forma part de l'acord que l'Institut Valencià de Restauració té amb la Diputació Provincial.

El conveni que es va firmar en l'Ajuntament de Cabanes culmina el procés iniciat al novembre del 2011, quan la directora Carmen Pérez acompanyada del diputat provincial de Cultura, Héctor Folgado, van visitar Cabanes per a conéixer de primera mà l'estat dels documents que ara es restauraran. Amb la seua millora i conservació l'equip de govern que presidix Estrella Borrás dóna el primer pas per a impulsar l'Arxiu Històric del municipi.

Un dels documents que es restaurarà serà l'atorgament en 1507 de la reina Germànica de Foix, segona esposa de Fernando el Catòlic, per a la celebració de dos fires a Cabanes, origen de la tradicional Fira de Sant Andreu, ara declarada Festa d'Interés Turístic Provincial després de 505 edicions i que Cabanes ha celebrat el passat cap de setmana. 
</p>

Site developed with Drupal