#
13
0
Servicis
165

Cabanes firma la cessió del Castell i el Poblat de Miravet

L'alcaldessa, Sole Segarra i el regidor de Patrimoni, Carles Mulet, han assistit a la signatura de l’acord amb el propietari del conjunt.

El Castell i el Poblat de Miravet són, des d’avui día 20 de desembre 2017 al matí, propietat de l’Ajuntament de Cabanes. L’Ajuntament, representat per l’alcaldessa Sole Segarra, ha firmat la cessió gratuïta del conjunt en el qual s’integra el castell amb el seu propietari fins aleshores. L’acord plenari de 27 de juliol ja va aprovar que aquesta joia patrimonial passara a ser de titularitat pública, un acord que s’ha materialitzat davant notari.

Més d'un any de farragosos tràmits burocràtics, plens de dificultats, han acabat en una donació desinteressada i per a sempre però, segons ha destacat el regidor de Patrimoni, Carles Mulet, “a partir d'ara comença tota la tramitació per poder començar ja en les primeres tasques en 2018 que consistiran en la neteja vegetal del recinte, les primeres prospeccions i cartografia detallada, i a partir d'ahí elaborar un pla director per anar progressivament actuant”. En total es tracta de 36.000 metres quadrats de terreny on es troben les runes que s’han separat de la resta de finca rústica de la qual es propietari el donant. El Castell de Miravet és una fortificació de l'època islàmica catalogada com a Bé d'Interès Cultural, que conté les restes d'un poblat andalusí i una mesquita, un conjunt dels més singulars de la Comunitat Valenciana per al qual l’ajuntament ja té elaborat el projecte de desbrossament i planimetria i ha contactat amb l'equip que ha fet les actuacions arqueològiques al Castell Vell de Castelló.

Per a Mulet "aquest és un gran projecte que supera a l'actual equip de govern; és un projecte de futur i de molts anys que avui comença el seu recorregut. És un projecte ambiciós que heretaran futurs governs, i que durà dècades d'actuacions, però creiem que teníem una doble obligació per recuperar aquest indret; per ser l'origen del nostres avantpassats, però també pel potencial futur que té com a reclam turístic de primer ordre”. Cal recordar que estem parlant d'un conjunt únic, d'un dels castells més importants de les comarques de Castelló. Avui estem molt contents i contentes perquè per fi, el castell i el poblat, són més de la gent de Cabanes que mai”.

L’Ajuntament ha volgut obsequiar els donants del conjunt amb un detall en agraïment per la seua disposició a fer que aquest Bé d’Interès Cultural puga ser recuperat i conservat com pertoca. Mulet ja va demanar a la Diputació ia la Conselleria de Cultura que col·laboren econòmicament en la restauració de les restes ja que l'Ajuntament de Cabanes no pot fer front a totes les despeses.

Etiquetes