Formulari de cerca

Cabanes dóna a conéixer la gastronomia autòctona al turisme alemany en la I Jornada de l'Ametla

Huit restaurants oferiran menús especials durant els quatre caps de setmana de febrer per a promocionar l'ametla marcona.
Cabanes va inaugurar les I Jornades Gastronòmiques de l'Ametla donant a conéixer la gastronomia autòctona al turisme alemany, que a més va poder conéixer la història i les tradicions de la població amb visites guiades pel centre històric.

Les jornades compten amb la col·laboració dels huit restaurants de Cabanes i de La Ribera, així com de forns com el Forn de Pepa, que han elaborat dolços i rebosteria amb ametla típica de Cabanes. Els restaurants que col·laboren en la iniciativa són el Mas de Gaidó, l'Hostal, Restaurant El Racó de Navarrete, Casa Tere, Branto, El Carmen, Casa Artemi i Bar Toni, que han elaborat menús que oscil·len entre els 25 i els 15 euros a fi de promocionar i donar a conéixer la gastronomia tradicional elaborada amb ametla marcona.

Entre els plats que es poden degustar a Cabanes i La Ribera destaquen dolços com les magdalenas d'ametla, les postres com el flam d'ametla i la tortada d'ametles amb peres al vi, l'arròs enfornat amb panses i ametles, la crema d'ametles, el conill i gambes amb salsa d'ametla i tot tipus de peixos, carns i ensalades amb ametles. L'oferta va ser degustada per un nombrós públic, que van desafiar el fred i el vent per a participar de l'esdeveniment, promogut per la regidoria de Turisme.

Les jornades van començar ahir amb la visita guiada a la fàbrica Torrons Sant Lluís de Cabanes, on els visitants van poder conéixer de primera mà la fabricació artesanal del torró amb ametla marcona de primera qualitat, de la que Cabanes és un dels principals productors. Allí es va obsequiar els assistents amb una degustació de productes.

Després dels tradicionals "carajillos" en els bars de Cabanes, es va programar una visita guiada pel centre històric de la població, per a donar a conéixer la història del municipi, que va tindre també una parada a l'Arc Romà, a pesar de les gèlides temperatures, que no van sobrepassar els 3 graus al migdia. La visita guiada va incloure, entre altres, les restes de la muralla de Cabanes, el portal del Sitjar, l'Església parroquial o el palau consistorial, on els turistes van ser rebuts per l'alcalde Francisco Artola.

Imatges: 
foto-degustacion-peq.JPG
foto-degustacion.JPG
Site developed with Drupal