Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 19:15
Cabanes demana informes per a determinar la propietat del Castell de Miravet
L'Ajuntament de Cabanes ha iniciat els tràmits per a aclarir la titularitat del Castillo de Miravet sol·licitant informes la Direcció General de Cadastre, el Registre de la Propietat i Patrimoni Nacional a fi de saber amb exactitud qui és el titular de la fortalesa.

<p>L'Ajuntament de Cabanes ha iniciat els tràmits per a aclarir la titularitat del Castillo de Miravet sol·licitant informes la Direcció General de Cadastre, el Registre de la Propietat i Patrimoni Nacional a fi de saber amb exactitud qui és el titular de la fortalesa.

L'alcaldessa Estrella Borrás dóna un pas més d'esta manera per a abordar una futura conservació de les ruïnes, que considera “un dels nostres signes d'identitat, que forma part de la nostra història i que no permetrem que continue deteriorant-se”.

Borrás dóna així resposta a les demandes de la Conselleria de Cultura, que en diverses visites al castell han confirmat que el primer pas que cal donar és aclarir la propietat del mateix, per a posteriorment iniciar un expedient que permeta ja la neteja i el tanca de l'entorn del castell.

La primera edil de Cabanes s'ha mostrat molt satisfeta i agraïda per l'interés que s'han pres els servicis d'Arqueologia i Arquitectura de la Conselleria que en l'últim any han realitzat dos visites a la fortalesa per a avaluar l'estat de la mateixa.

El Castillo de Miravet, declarat BIC, és una fortalesa equiparable al castell d'Alcalà de Xivert i els tècnics van valorar la possible existència d'una mesquita, a l'haver localitzat un arc de ferradura en un dels murs.

L'Ajuntament de Cabanes va obrir un expedient en 2012 sobre l'estat de ruïna del castell i el perill de l'accés al mateix. L'informe dels tècnics municipals evidenciava la rellevància i indubtable valor històric i paisatgístic que el Castillo de Miravet representa per a la localitat de Cabanes, per la qual cosa considerava que és necessària tant la seua conservació com a restauració.
</p>

Site developed with Drupal