Formulari de cerca

Ildum Vinarius
Ildum Vinarius
Dimarts, Desembre 3, 2013 - 09:00
Cabanes consolida el producte autòcton local a la Fira de Sant Andreu
Cabanes consolida el producte autòcton local en una una fira de Sant Andreu marcada per les innovacions agroalimentàries

La Fira de Sant Andreu de Cabanes ha tingut enguany un atractiu especial, la degustació en la parada d'Arrels de Cabanes del producte autòcton local i principalment el producte deshidratat, com la bresquilla de secà, les hortalisses de La Ribera o algunes fruites fresques després del procés de transformació, així com altres innovacions importants com la mostra per primera vegada dels vins d'Ildum Vinarius o els ja consolidats productes de l'Oleícola del Penyagolosa.

La Fira d'enguany ha confirmat que el sector agroalimentari local és una de les principals àrees en què els agricultors locals es poden recolzar per a la venda del seu producte directament al consumidor, i així ho han exposat els emprenedors d'Arrels de Cabanes, que han presentat enguany la marca paraigua que aglutina tot el producte local gràcies a la col·laboració d'Unió Rexi, la principal empresa de deshidratat de producte fresc amb seu a Carlet (València) que ha format als emprenedors per a iniciar a Cabanes la transformació de productes, com la bresquilla, les hortalisses, fruites fresques i verdures, tot de producció pròpia.

Este ha sigut sens dubte un dels llocs més visitats per les milers de persones que han passat este cap de setmana per Cabanes, la qual cosa consolida l'oferta de producte local i confirma que la iniciativa d'un grup d'emprenedors per crear una marca és una excel·lent iniciativa. El més demandat ha sigut, a més de la bresquilla local, la pols d'oliva negra, verdures i fruites deshidratades, així com altres productes més coneguts, com l'oli, l'ametla o el torró de la fàbrica local Torrons Sant Lluís. Gran reconeixement ha rebut a més el vi dels Cellers Ildum Vinarius, que per primera vegada ha participat també de l'esdeveniment amb una caseta pròpia.

A partir de l'èxit, els emprenedors d'Arrels de Cabanes comercialitzaran lots amb els productes locals, aprofitant l'estirada nadalenca, i durant tot l'any, ja que l'objectiu és "donar a conéixer i promocionar el que es produïx en esta terra, ajudar l'agricultor local i innovar amb diferents formes de presentar i consumir, com és la bresquilla o la ceba deshidratada, perquè es consumisca tot l'any", expliquen des d'Arrels.

Grans protagonistes de La Fira han sigut a més els integrants de la Unió Musical Santa Cecília, amb l'exposició sobre els seus dos últims anys de treball, en els que han collit molts èxits. La mostra de Pepe Girona ha sigut visitada per centenars de persones des del divendres, quan va ser inaugurada.

Les associacions i col·lectius locals s'han bolcat també amb l'esdeveniment, com és el cas de l'Associació Joves Cabanes, amb un festival de DJ's locals.

L'alcaldessa Estrella Borrás ha agraït a tots "la participació en la nostra Fira de Sant Andreu, que ja és Festa d'Interés Turístic Provincial i que a poc a poc tindrà majors reconeixements, ja que entre tots els veïns de Cabanes l'han convertit en una de les més importants de la Comunitat" .

Especialment satisfeta s'ha mostrat l'alcaldessa del treball realitzat pels emprenedors d'Arrels de Cabanes "que han demostrat que som un poble treballador, innovador, agrícola… i que en estos moments la innovació entorn dels nostres orígens són una garantia d'èxit".

Borrás ha donat l'enhorabona per la iniciativa "que aconseguirà que el nom de Cabanes vaja encara més lluny ja que l'èxit d'esta iniciativa en la Fira consolida un projecte empresarial nou i que pot reportar-nos molts beneficis".

Site developed with Drupal