Formulari de cerca

Cabanes conecta
Cabanes conecta
Dijous, Novembre 7, 2013 - 08:45
Cabanes es connecta a la xarxa guifi.net
L'Ajuntament de Cabanes s'ha adherit a la xarxa guifi.net, la qual pot donar accés gratuït a internet. Per a informar d'això, el divendres 8 de novembre, a les 18:00 hores, tindrà lloc una xarrada informativa en el Casal Jove.

L'Ajuntament de Cabanes, davall el lema "Cabanes connecta", s'ha adherit a la xarxa guifi.net, una xarxa ciutadana de telecomunicacions lliure, pública, oberta i neutral on tots els veïns i veïnes de Cabanes i de La Ribera poden participar al mateix temps que a poc a poc la fan més gran.

L'Ajuntament oferirà cinc repetidors denominats ‘supernodes', ubicats en l'Ajuntament, el Campanar, el depòsit d'aigua de Cabanes i en l'edifici dotacional de La Ribera, així com un accés en la Plaça Els Hostals, que oferix la possibilitat d'una hora al dia sense necessitat estar connectat a un supernode i sense registre.

Entre els avantatges d'estar connectat a un dels repetidors de guifi.net, al marge de formar part i ampliar la xarxa de telecomunicacions, són un accés bàsic a internet gratuït i limitat en prestacions, no comparable a un comercial amb la finalitat de la navegació web sense cost per als usuaris.

Cal recordar als veïns que lliurement es vullguen connectar a un dels supernodes de guifi.net muntats per l'Ajuntament que la xarxa no és un proveïdor d'internet, encara que es puga accedir a internet a través d'ella, i és útil perquè les persones i empreses de Cabanes i de La Ribera puguen millorar i ampliar la xarxa, així com utilitzar-la en mode d'autoprestació, connectant per exemple segones residències, usant instal·lacions domótiques o compartint recursos… Així s'està fent ja en molts municipis de Catalunya, on l'ús està més estés, així com en poblacions de Castelló com Vilafranca, Els Coves, Sant Mateu o Benlloch.

Les condicions per a sumar-se a la iniciativa passen per ser titular d'un immoble rústic o urbà en el terme municipal de Cabanes, tindre un node actiu i sol·licitar un compte d'accés amb l'imprés realitzat per a això, que es facilitarà en l'Ajuntament.

Per a solucionar els possibles dubtes que pogueren sorgir als futurs usuaris, el dia 8 de novembre es realitzarà una reunió informativa en el Casal Jove, en la que s'explicarà la instal·lació, funcionament i el manteniment de les distintes connexions.

Imatges: 
Site developed with Drupal