Formulari de cerca

Cabanes, capital de la música de bandes

La música de deu bandes va inundar el dissabte 24 de setembre del 2011,els carrers i places de Cabanes, en la XVIII edició de la Trobada de Bandes de Musica, que va reunir en la població a 500 músics.

Veïns i visitants van acudir fidels a esta cita amb una de les tradicions més arrelades en la Comunitat, la música de bandes, que enguany ha comptat amb la participació de la Unió Musical Castellonenc, l'Associació Musical Vall d'Albense, la Unió Musical Lira Borriolenca, l'Associació Cultural ‘Amics de la Música' de Sant Joan de Moró, la Lira de l'Associació Cultural La Roca de Vilafamés, la Societat Musical Santa Cecília de Vilanova d'Alcolea, l'Associació Unió Musical del Grau de Castelló, la Uniór Musical Covarxina, l'Associació Musical Castalia i la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes.

L'alcalde, Francisco Artola, va ser l'encarregat de rebre a les cinc i mitja de la vesprada, en la plaça de l'Església, a les autoritats que van acudir a l'acte, presidit pel vicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, i el diputat provincial i alcalde de Vilafamés, José Pons. A més, van acudir els primers edils d'alguns dels municipis participants. Junt amb ells, va estar el president provincial de la Federació de Societats Musicals, Manuel Esbrí.

L'acte s'emmarca en les trobadas de bandes que s'organitzen en la província per a la promoció cultural i la difusió de la música, fomentant la cultura i principalment quelcom tan arrelat als municipis de Castelló, com són les bandes.

Els músics van ser rebuts a les cinc de la vesprada en els "Escoles Velles" de Cabanes i després de la recepció d'autoritats, va començar el cercavila dels músics per la població, que va finalitzar amb la interpretació per part de tots de l'Himne Regional de la Comunitat Valenciana.

L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, va entregar a les bandes de música participants un corbatí i una rèplica de l'Arc Romà de Cabanes, així com a la Diputació Provincial de Castelló i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El primer edil va agrair la participació a tots en esta trobada que ha convertit a Cabanes en capital de les bandes de música durant un dia.

Imatges: 
FOTO-BANDAS-PEQ.JPG
FOTO-BANDAS.JPG
FOTO-BANDAS-bis.JPG
Site developed with Drupal