Formulari de cerca

Cabanes baixarà l'IBI per a minorar les contribucions de Cadastre al Pai Món Il.lusió

El primer edil afirma que ha lluitat per imposar el preu mínim del sòl “perquè l'Ajuntament no té cap interés recaptatori a costa dels seus veïns”.

L'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, s'ha compromés amb els propietaris de terrenys en el Pai Món Il·lusió a reduir el tipus que grava l'IBI i que és competència municipal a fi de minorar la càrrega econòmica que les contribucions imposades per Cadastre suposaran per als veïns de Cabanes.

L'alcalde va assumir este compromís en la reunió que va mantindre amb els afectats, una reunió en què el primer edil va donar compte de les gestions dutes a terme des del mes de juliol per a tractar que la Direcció General de Cadastre retardara la imposició de les contribucions pel fet que el Pai de Món Il·lusió està lluny de desenvolupar-se. “Hem fet l'impossible per tractar d'evitar la ponència, però després d'assessorar-nos amb tècnics, es va comprovar que no és legal i que les contribucions eren inevitables”, va explicar Artola.

“Vist que legalment no es podia fer res per paralitzar el procés, com alcalde vaig intentar en tot moment que el preu del metre quadrat fora el mínim possible, i això és el que hem aconseguit, que els veïns de Cabanes pague el mínim que establix l'orde ministerial, i dels 13 euros per metre quadrat que es va establir en un principi hem pogut rebaixar-ho a 2,3 euros per metre”, va destacar l'edil.

Francisco Artola va insistir en el fet que en tot moment “ha prevalgut en este equip de govern la transparència sobre este tema” i va afegir que ha preferit “informar els veïns quan tot el procés està ja acabat, perquè les coses no són mai com comencen, sinó com acaben”.

Davant del nombrós públic que abarrotava la Casa de la Cultura de Cabanes, on va tindre lloc la reunió, l'alcalde va deixar clar que l'Ajuntament “no té cap afany recaptatori a costa dels veïns perquè som conscients del mal moment que estem passant tots”. Com prova d'això, l'alcalde va insistir en el fet que “farem el que es puga per a reduir el tipus que grava l'IBI a fi que l'increment que suposaran les contribucions imposades per Cadastre puguen minorar-se amb una rebaixa del tipus que és de competència municipal”.

Imatges: 
FOTO-PEQ.JPG
FOTO-A.JPG
Site developed with Drupal