Formulari de cerca

Cabanes aprova una ordenança per a protegir la costa i mantindre netes les platges

El ple va donar llum verd a l'adhesió del municipi a la Central de Compres de la Diputació.

El ple de l'Ajuntament de Cabanes va aprovar una ordenança reguladora de l'ús de les platges del terme municipal que té com a principal objectiu mantindre la costa neta i fora de perill d'actuacions que puguen ser danyoses per al litoral.

Així, la primera ordenança de platges del municipi regula l'ús de les platges i prohibix entre altres, passejar amb animals de companyia en època de bany, fer foc excepte en determinades ocasions i controlades, com la Nit de Sant Joan, tirar abocaments contaminants que puguen afectar el medi ambient i a la flora i fauna de la zona o la venda ambulant sense autorització, entre altres.

L'ordenança tipifica tres tipus de sancions, en funció de la seua gravetat (lleus, greus i molt greus) que van des dels 750 euros de multa fins als 3.000 euros i amb la seua aprovació es pretén “l'ús i gaudi dels usuaris de la platja amb vista a la seguretat pública i la protecció del medi ambient, així com regular les activitats que es practiquen en les platges, promovent la protecció ciutadana i la qualitat dels servicis”. A més, preveu la realització de campanyes d'educació ambiental i conscienciació ciutadana a fi que els usuaris coneguen la nova norma i disfruten de la zona de costa amb una total de garantia, respectant la protecció al medi.

L'Ajuntament de Cabanes va aprovar a més demà l'adhesió del municipi a la Central de Compres de la Diputació Provincial de Castelló, un servici que l'alcalde Francisco Artola ha qualificat com “essencial per als pobles com el nostre” ja que permetrà estalviar a les arques municipals en la tramitació i gestió de costos per a la compra de subministraments”.

El primer edil ha agraït la iniciativa a la corporació provincial i ha assegurat que el seu ajuntament “recolzarà qualsevol iniciativa que supose una racionalització dels gastos i una prestació de servicis a menor cost”.

Site developed with Drupal