Formulari de cerca

Dimecres, Març 13, 2013 - 14:45
Cabanes analitzarà el present i futur de la vinya i el turisme en les "XVII Jornades Culturals del Plà de l'Arc"
Cabanes analitzarà el present i futur de la vinya i el turisme en les "XVII Jornades Culturals del Plà de l'Arc"

El passat, present i futur de la vinya i el vi en la comarca de la Plana Alta i els nous models turístics en les comarques de l'interior de la província seran dos dels temes que s'analitzaran en les pròximes "Jornades Culturals del Plà de l'Arc", que acollirà Cabanes des del divendres 26 d'octubre al diumenge 28.

L'organització de les jornades ha obert el termini d'inscripció, que acabarà el 22 d'octubre. El preu d'assistència és de 40 euros per a assistir a totes les sessions del cap de setmana, presentació de comunicacions, visita de les exposicions, documentació, degustació de vins de Castelló i dolços de la comarca de La Plana i el menjar de clausura. En el cas que no es vullga assistir al menjar de clausura, el preu d'inscripció serà de 25 euros.

La conferència inaugural sobre el futur de la indústria vinícola anirà a càrrec de l'enòleg i farmacèutic Juan Carlos Pavia García de Leonardo, i està prevista a les set de la vesprada en la Casa de la Cultura de Cabanes. El rector de la Universtat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, serà l'encarregat d'obrir oficialment les jornades a les 18:45, abans de la primera conferència. Després d'ella, s'inaugurarà l'exposició de fotografies antigues davall el títol ‘Un objectiu, unixes imatges… rècords'. A les nou de la nit hi haurà una degustació de vins de la terra amenitzat per la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes, amb la participació dels cellers El Rosso de la Barona, Celler Les Useres, Celler Mes de Rander i el celler El Mollet Vi i Cultura de les Useres.

Durant la jornada del dissabte s'inaugurarà l'exposició de joieria tradicional, amb peces cedides per quinze famílies de Cabanes, ubicada en l'edifici de l'antiga presó, annex a l'Ajuntament, que només romandrà oberta el dissabte. En l'Església es podrà admirar la mostra del Museu Parroquial d'onze del matí a set de la vesprada.

Posteriorment, tindrà lloc la presentació del llibre "Els Llinatges i sobrenoms de Cabanes" en la Casa de la Cultura, així com la conferència sobre Deu anys d'excavacions pel tèrmit de Cabanes i Orpesa, a càrrec de l'arqueòleg Gustavo Aguilella Arzo, i l'homenatge als Normes de Castelló a càrrec de Vicent Pitarch, de l'Institut d'Estudis Catalans.

A la vesprada, després de la taula redona que analitzarà els nous models turístics en les comarques de l'interior, hi haurà una actuació de la "Pasqualet Swing Band" i la Dansà Popular del Tari Tai Ta, que començarà en la plaça de la Constitució de Cabanes i acabarà en la plaça dels Hostals, amenitzat per la degustació dels dolços i pastissos comarcals.

La jornada del diumenge començarà amb una visita guiada al paratge dels Santes a càrrec del catedràtic de Geografia i Història de la Universitat de València, Joan Mateu, i una altra al nucli antic de Cabanes, després d'un esmorzar popular en la plaça de l'Església. El Museu Parroquial de Cabanes romandrà el diumenge obert fins a les set de la vesprada.
 

Site developed with Drupal