Formulari de cerca

Cabanes acull un curs per a dinamitzar l'economia local en sectors tradicionals

Cabanes acollirà de l'1 al 5 d'octubre el I Curs de Dinamització Econòmica Local amb l'objectiu de formar jóvens, estudiants, desocupats i veïns en general en la creació d'ocupació recolzant-se en sectors tradicionals, com l'agricultura, les indústries agroalimentàries, el sector forestal, el turisme, la cultura, l'oci o els esports de muntanya.

El curs, organitzat per Intercoop-Fruits Secs, té una duració de 15 hores, repartides en 3 hores cada dia de dilluns a divendres, i pretén ser el primer pas per a formar els veïns en noves habilitats per a la promoció de nous nínxols de mercat que puguen generar llocs de treball. Les inscripcions es poden formalitzar en l'Ajuntament de Cabanes, a partir del dijous dia 20 de setembre. Les persones que vullguen informació sobre el curs poden sol·licitar la documentació en les oficines de l'Ajuntament, en horari de 10 a 14 hores.

L'objectiu del curs és generar a Cabanes una dinàmica emprenedora que permeta el desenvolupament d'iniciatives laborals basades en els recursos que té el municipi. Així, a més de les tècniques en habilitats psicosocials i ferramentes per a fomentar les iniciatives emprenedores, s'abordaran entre altres les debilitats i oportunitats que té tant Cabanes com La Ribera i les perspectives d'ocupació que poden sorgir entorn de sectors com l'agricultura, els cultius energètics i la biomassa, indústries agroalimentàries i indústries auxiliars, el sector forestal, el turisme, l'oci, els esports de muntanya o la cultura i patrimoni, entre altres.

L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, ha agraït a Intercoop-Fruit Secs el suport que han donat a Cabanes amb l'organització d'este curs que “és el primer pas de tot un procés de formació i activació d'ocupació local que hem iniciat i que és la meua màxima aspiració en este moment”. Borrás ha assenyalat que esta primera iniciativa “servirà els veïns de Cabanes per a veure que amb els nostres propis recursos podem tindre a mitjà i llarg termini un projecte professional de futur que ens ajude a eixir de la crisi, perquè són precisament els sectors tradicionals els que ara més poden ajudar-nos”.

Site developed with Drupal