Formulari de cerca

Cabanes acull fins al 19 de desembre una mostra sobre la figura de Jaume I

El Casal Jove acull des d'este dissabte 14 de novembre l'exposició itinerant titulada “Jaume I, rei conqueridor” organitzada per la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
Una mostra, que estarà oberta fins al 19 de desembre, que forma part d'una campanya divulgativa sobre la figura del rei Jaume I que desenvolupa des de 2008 la Generalitat i que ha passat per més de 60 municipis.
La inauguració de la mostra va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Cabanes, Artemi Siurana, del director Territorial de Cultura, Francisco Medina i per Anabel Trujillo, directora de la Fundació Jaume II “El Just”.
L'alcalde de Cabanes, Artemi Siurana, ha destacat la importància d'acollir estes exposicions que glossen i recorden la figura de Jaume I “El Conqueridor”.
Siurana ha indicat que “hem de tindre en compte que este rei és el fundador de l'antic Regne de València, el que atorga la carta fundacional al nostre poble”.
I és que esta exposició de la Conselleria de Cultura fa un repàs de la vida del monarca, així com del context en què va viure i els canvis que van tindre lloc en el seu regnat.
La mostra pretén facilitar la comprensió del visitant comptant amb recursos audiovisuals que expliquen aspectes militars i històrics de la conquista de l'antic Regne de València.
Així mateix, l'exposició inclou un muntatge digital en què els assistents poden participar en simulacions i realitzar proves virtuals de vestuari corresponent a l'època que va viure Jaume I.

Site developed with Drupal